φυσικό αέριο

Το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπογράψουν σήμερα, Τετάρτη, συμφωνία για εξαγωγές φυσικού αερίου, στη διάρκεια περιφερειακής διάσκεψης για την ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, ανακοινώθηκε από το ισραηλινό υπουργείο Ενέργειας.

Οι Βρυξέλλες έχουν δηλώσει πως το Ισραήλ μπορεί να αποτελέσει μια νέα πηγή αερίου καθώς η Ε.Ε. προσπαθεί να περιορίσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.

Η συμφωνία θα επιτρέψει για πρώτη φορά «σημαντικές» εξαγωγές ισραηλινού αερίου προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο, το ισραηλινό αέριο αναμένεται να σταλεί για να υγροποιηθεί σε σταθμούς στην Αίγυπτο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί με πλοία προς την Ευρώπη.

Συμφωνία Ισραήλ – Αιγύπτου – Ε.Ε. 

Η συμφωνία πλαίσιο θα υπογραφεί από το Ισραήλ, την Ε.Ε. και την Αίγυπτο, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αυξήσει την πίεση στην Ευρώπη για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Καρίνε Ελχαράρ προχώρησε στην απόφαση για νέο διαγωνισμό παραχώρησης οικοπέδων προς έρευνες υδρογονανθράκων στα ανοιχτά της χώρας, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από ένα χρόνο μια τέτοια προοπτική αποκλειόταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr