Ερντογάν κατεχόμενα

Το στίγμα των – εμπρηστικών – προθέσεών του έδωσε ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με το που πάτησε το πόδι του στην κατεχόμενη Κύπρο: Εθεσε ως μόνη προοπτική λύσης για το Κυπριακό την διχοτόμηση και είπε ότι οι εποχές που γίνονταν συζητήσεις για «τουρκοκυπριακή μειονότητα» έχει τελειώσει.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έφθασε στις 15:00 το μεσημέρι στα κατεχόμενα, προκειμένου να παραστεί αύριο στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στο ψευδοκράτος για την 47η επέτειο από την τουρκική εισβολή του 1974.

“Λύση μόνον με δύο κυρίαρχα κράτη”

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, φτάνοντας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ο τούρκος πρόεδρος τάχθηκε, για μια ακόμη φορά, υπέρ της λύσης δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο.

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, « σε όσους είναι υπέρ της λύσης. Η λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση της πραγματικότητες στο νησί. Εάν υπάρχει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών».

«Γιατί εμείς περάσαμε 40 – 50 χρόνια με τα λόγια τους και δεν μπορέσαμε να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλέον αυτή η εποχή τέλειωσε, έκλεισε. Από δω και πέρα λύση δύο κυρίαρχων, ίσων κρατών. Το αφήγημα περί μειονότητας δεν το αποδεχόμαστε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», υπογράμμισε.

“Η Τουρκία θα βρίσκεται δίπλα στους τουρκοκύπριους”

«Η δημοκρατία του διευρύνεται, η οικονομία του προχωρά στο μέλλον με σταθερά βήματα. Η Τουρκία και κάθε μέλος του τουρκικού λαού, όπως και χθες έτσι και σήμερα κι αύριο, θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους τουρκοκύπριους», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία αντιπροσωπείας της Βουλής του Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «αποτελεί προσπάθειά μας η εγκαθίδρυση και διεύρυνση σε ανώτατο επίπεδο τέτοιων σχέσεων με διάφορες χώρες του κόσμου και ειδικά με το Αζερμπαϊτζάν. Αυτά θα συνεχιστούν».

Ο Ερντογάν έφθασε στα κατεχόμενα συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης και κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η κύρια ατζέντα του ταξιδιού του θα ανοίξει με τις ανακοινώσεις που θα κάνει κατά τη συνεδρίαση της ψευδοβουλής. Εκεί αναμένεται να ανακοινώσει «τα καλά νέα», που ο ίδιος προαναγγέλλει εδώ και μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr