περιορισμοί εμβολιασμένων

Ένα αισιόδοξο μήνυμα την ώρα που η Ευρώπη εξακολουθεί να μαστίζεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς καθημερινά και όλο και πιο σκληρά μέτρα σε πάρα πολλές χώρες, στέλνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Οι εμβολιασμοί θα ανοίξουν τον δρόμο για επιστροφή στην κανονικότητα

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να υιοθετήσουν πιο χαλαρούς κανόνες για τους εμβολιασμένους,  προσθέτοντας ότι η επιτάχυνση εμβολιασμών θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, όταν πλήρως εμβολιασμένοι συναντούν άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, τα μέτρα της απόσταση και η χρήση μάσκας μπορούν να χαλαρώσουν, σύμφωνα με μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη από το ECDC.

Οι κανόνες μπορούν να χαλαρώσουν ακόμη και όταν πλήρως εμβολιασμένα άτομα συναντιούνται με άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ο λόγος είναι ότι τα άτομα που έχουν λάβει τα εμβόλια έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής ασθένειας, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό από κάποιον που έχει εμβολιαστεί είναι επίσης χαμηλός.

«Η Ευρώπη αρχίζει να βελτιώνεται στον τομέα των εμβολιασμών»

Αλλο δημοσίευμα του Bloomberg έγραψε ότι η Ευρώπη επιτέλους βρίσκεται σε καλό σημείο στην κούρσα των εμβολιασμών, «αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η ήπειρος μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και να ανοίξει ξανά τις οικονομίες γρηγορότερα από το αναμενόμενο».

«Η βελτίωση του ρυθμού των εμβολιασμών αποτελεί μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τις κυβερνήσεις της ΕΕ μετά από ένα πρώτο τρίμηνο που σημαδεύτηκε από μια εκνευριστική εκστρατεία που άφησε το μπλοκ πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η Ε.Ε μπορεί να αφήσει πίσω της το “άνοιξε – κλείσε”

Η ήπειρος χτυπήθηκε επίσης με ένα νέο κύμα του ιού, ωθώντας τις χώρες να επαναφορά αυστηρότερων μέτρων κλειδώματος», εξηγεί το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χάρη στον ταχύτερο εμβολιασμό, η ΕΕ μπορεί να αφήσει πίσω της το «άνοιξε-κλείσε» του lockdown και οι οικονομίες να εκκινήσουν ξανά και με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr