Μάλλον θετικά είναι τα μηνύματα που στέλνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών (ECDC) σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, βάση της εβδομαδιαίας αναφοράς του ECDC, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται από πολύ χαμηλά έως μέτρια επίπεδα επιδημιολογικού φορτίου κοροναϊού, καθώς ο σύνθετος δείκτης που χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Έτσι, με βάση τον χάρτη, η νότια Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε πολύ χαμηλό κίνδυνο. Η Αττική, μαζί με την υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Ήπειρο χαρακτηρίζονται ως μέτριου κινδύνου, ενώ μόνο ορισμένες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν χαρακτηρισθεί ως υψηλού κινδύνου.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπως εύκολα φαίνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών χαρακτηρίζονται ως χώρες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, με εξαίρεση να αποτελούν η Γερμανία, καθώς και οι βαλτικές και οι σκανδιναβικές χώρες που εντάσσονται στην κατηγορία μέτριου κινδύνου.

Πηγή: economico.gr