Εδομαδιαία βουτιά 11% στην τιμή του αργού πετρελαίου

Στο -11% διαμορφώθηκε χθες τιμή του συμβολαίου . του αργού πετρελαίου,Πρόκειται τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση στην τιμή του αργού των τελευταίων οκτώ μηνών.

Αν και είδηση για τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Keystone πρόσφερε ένα προσωρινό ανάχωμα στην καθοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου, τελικά κυριάρχησαν οι ανησυχίες περί παγκόσμιας ύφεσης και για μείωση της ζήτησης για αργό από την Κίνα. Σημειώνεται πως η διαρροή του Keystone που μεταφέρει το «μαύρο χρυσό» από τον Καναδά στις ΗΠΑ θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διαρροές της τελευταίας δεκαετίας.

Στα 71,20 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX

Η τιμή για το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate που εκπνέει τον Ιανουάριο υποχώρησε 0,6% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στα 71,20 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX. Σε εβδομαδιαία βάση η τιμή υποχώρησε κατά 11,2%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο στην τιμή του αργού από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021.

Στο ICE, η τιμή για το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του brent υποχώρησε οριακά την Παρασκευή κατά 0,1% στα 76,10 δολάρια το βαρέλι, με εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 11,1%. Η τιμή ήταν η χαμηλότερη από τις 22 Δεκεμβρίου. Η τιμή του συμβολαίου βενζίνης Ιανουαρίου σημείωσε μικρή άνοδο 0,3% στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 2,0561 δολάρια το γαλόνι, με εβδομαδιαίες ωστόσο απώλειες 9,8%. Παράλληλα, η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης Ιανουαρίου υποχώρησε 3% στα $2,7937 / γαλόνι, με πτώση 11,8% σε επίπεδο εβδομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr