Με πτήση της DHL έφτασαν 83.850 δόσεις του εμβολίου

Λίγα λεπτά μετά τις 8:30 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ειδική πτήση που μετέφερε τις 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19, των Pfizer/BioNTech.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής παρέλαβαν τις δόσεις του εμβολίου.

Η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα.

Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου που δόθηκε το σήμα να ξεκινήσει η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής 471 άτομα. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σήμερα, με τα τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας (Πανεπιστημιακό Λάρισας, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακό Πάτρας) να εντάσσονται και αυτά μαζί με τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Πηγή: economico.gr