Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο γνωστός αναλυτής εκλογικών τάσεων και δημοσκοπήσεων, Ηλίας Νικολακόπουλος.

O ομότιμος Καθηγητής Εκλογικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε επιπλοκές στη καρδιά του, ενώ κολυμπούσε σε ύπτια στάση σε παραλία της Σύρου. Για τις πρώτες βοήθειες έσπευσε ένα μικρό σκάφος, ωστόσο είχε ήδη ξεψυχίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Σύρου, με τους διασώστες να κάνουν στη διαδρομή προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς, ωστόσο να τα καταφέρου. Έτσι, στο νοσοκομείο της Ερμούπολης οι γιατροί απλώς πιστοποίησαν τον θάνατό του.

Ποιος ήταν ο εκλιπών

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής. Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες και παρουσίαζε εκπομπή ιστορικού περιεχομένου στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Επίσης, ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr