Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ Πωλ Σαρμπάνης, ο οποίος υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία.

Την είδηση του θανάτου του την ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «Ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Ο Πoλ Σαρμπάνης υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Δείτε ακόμη: Η “μαύρη λίστα” του Ερντογάν: Αθήνα και Λευκωσία παρουσιάζουν τις επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας. Δύσκολο να “κλείσει τα μάτια” η ΕΕ 

Γεννημένος από Έλληνες μετανάστες

Ο Σαρμπάνης γεννήθηκε το 1933 στην πόλη Σόλσμπερι του Μέριλαντ, και ήταν γιος της Ματίνας και του Σπύρου Σαρμπάνη που είχαν μεταναστεύσει από τη Λακωνία. Σπούδασε στο Πρίνστον και την Οξφόρδη, αλλά και στο Χάρβαρντ.

Το 1970 εκλέχθηκε με το Δημοκρατικό Κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά και ως μέλος της Δικαστικής Επιτροπής, και ήταν εισηγητής των άρθρων για την απομάκρυνση του Ρίτσαρντ Νίξον από πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στη Γερουσία εξελέγη για πρώτη φορά το 1976 και στη συνέχεια το 1982, το 1988, το 1994 και το 2000. Το 2005 ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του ως Γερουσιαστής του Μέριλαντ.

Δείτε επίσης

Πηγή: economico.gr