Μητσοτάκη Ελπιδοφόρου

Ολοκληρώθηκε  λίγο πριν τις εννέα το βράδυ ( ώρα Ελλάδας ), το ραντεβού πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου στο κτίριο της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη.

Μετά τη συνάντηση, ανώτατη κυβερνητική πηγή αρκέστηκε να σχολιάσει “δεν υπάρχει θέμα πια». Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδα και ολοκληρώθηκε περίπου 45 λεπτά αργότερα.

Χειραψία με τον Αλβέρτο Μπουρλά 

Στον προθάλαμο της μόνιμης αντιπροσωπείας μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε χειραψία και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλα καθώς εκείνος αποχωρούσε από την συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα, ανανέωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη. Παρούσα ήταν η πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Τί προηγήθηκε 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα ξενάγησή του από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο σημείο μηδέν και στον Άγιο Νικόλαο στον Μανχάταν.

Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προστέθηκε συνάντησή του με το Editorial Board της Wall Street Journal.

Η αλήθεια, ωστόσο, ήταν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε έντονα – και το παραδέχθηκε επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου – από την παρουσία του αρχιεπισκόπου σε σόου του Ερντογάν στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, παρουσία, μάλιστα, του κατοχικού ηγέτη Τατάρτ.

Ώρες μετά την ακύρωση της ξενάγησης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προέβη σε γραπτή δήλωση, στην οποία εξέφραζε την πικρία του για την οδύνη που άθελά του προκάλεσε στον ελληνισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr