Κουφοντίνας απεργία πείνας

Τη χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για τη ζωή και υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας, κάνοντας απεργίας πείνας, με αίτημα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, της εισαγγελικής διαταγής προηγήθηκε έγγραφο των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Όπως αναφέρεται στην διαταγή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ελήφθη υπ’ όψιν και «το από 22-2-2021 έγγραφο του Χρήστου Γεωργιάδη, Επιμελητή Α’ Μ.Ε.Θ. Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αναφορικά με τον άμεσο κίνδυνο ζωής, άλλως σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου Κουφοντίνα».

Με βάση αυτά, περιγράφεται από την εισαγγελία «ότι ο Δημήτριος Κουφοντίνας του Κωνσταντίνου, κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, από 8-1-2021 κατήλθε  σε απεργία πείνας, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού  Νοσοκομείου Λαμίας και ήδη από τις απογευματινές ώρες της 22-2-2021 δηλώνει και απεργός δίψας, αρνούμενος τη χορήγηση υγρών και λοιπής φαρμακευτικής αγωγής.

Ο ως άνω κρατούμενος αρνείται να συναινέσει σε ιατρικές πράξεις που κρίνονται αναγκαίες για  την υγεία του, ενώ σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο έγινε από τον ασθενή προσπάθεια  αυτοτραυματισμού δια της βίαιης εξαγωγής του τοποθετημένου στο αριστερό άνω άκρο  φλεβοκαθετήρα, που απετράπη με την ακαριαία παραίνεση των ιατρών της ΜΕΘ.

“Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του κρατουμένου”

Ως εκ τούτου, προς επίτευξη του σκοπού εξασφάλισης της ζωής και υγείας του κρατουμένου απεργού πείνας Δημητρίου ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ο οποίος σύμφωνα με τα  συνημμένα ιατρικά έγγραφα περιήλθε σε κατάσταση άμεσου κινδύνου ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του, κατόπιν υποδείξεως των αρμοδίων ιατρών,  επαναλαμβάνουμε ότι εμμένουμε (σ.σ σε επανειλημμένες) παραγγελίες μας και κρίνουμε αναγκαίο να διατάξουμε τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων,  συνεκτιμώντας την προσωπικότητα του κρατουμένου, τις επιδιώξεις του και τη  σταθερότητα της απόφασής του, προς αποτροπή άμεσου κινδύνου ζωής ή σοβαρής και  μόνιμης βλάβης της υγείας του, με συνθήκες που εξασφαλίζουν τον απόλυτο σεβασμό της  ανθρώπινης ζωής, της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας του κρατουμένου και με τη λήψη  ειδικών μέτρων φρούρησης και ασφαλείας.

Σύμφωνα με την παραγγελία: «Διατάσσουμε τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων για τη ζωή και υγεία του ως άνω κρατουμένου Δημητρίου Κουφοντίνα του Κωνσταντίνου, απεργού πείνας, νοσηλευόμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, κρατουμένου του Καταστήματος Κράτησης Δομοκο, και κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του».

Πηγή: economico.gr