Θλιβερός είναι ο απολογισμός από το «πραξικόπημα-φάρσα» που επιχείρησαν την Τετάρτη χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ η αστυνομία, η οποία αρχικά έχασε τον έλεγχο της κατάστασης προχώρησε σε 52 συλλήψεις οπαδών του Τραμπ.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο. Η τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Επίσης ένας νεαρός άνδρας φέρεται να έπεσε από σκαλωσιές στο κτίριο και τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσινγκτον, οι άλλοι δύο θάνατοι αποδίδονται σε «ιατρικές έκτακτες ανάγκες».

Ταυτόχρονα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες τίθεται η Ουάσινγκτον όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Μίριελ Μπάουζερ μετά το χάος που προκάλεσαν στο Καπιτώλιο οι οπαδοί του Τραμπ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ισχύ μέχρι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: economico.gr