Ακόμα μια δημοσκόπηση μοιάζει να πιστοποιεί την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, λίγες ημέρες πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στο 5,8% διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε έρευνα της Kapa Research για το μήνα Μάιο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται να επιθυμούν η επόμενη κυβέρνηση να είναι αυτοδύναμη ΝΔ σε ποσοστό 29%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού με 41%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,8%, το ΠΑΣΟΚ το 8,5%, το ΚΚΕ 6,6%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜέΡΑ25 3,5%, η Εθνική Δημιουργία 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,0%, το ΕΑΝ 1,0%, το «Νίκη» 1,0%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 9,2%. Επίσης, στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 60% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν ότι οι πολίτες επιθυμούν η επόμενη κυβέρνηση να είναι αυτοδύναμη ΝΔ σε ποσοστό 29% ή κυβέρνηση συνεργασίας σε ποσοστό 14%. Συνολικά η ΝΔ είτε ως αυτοδύναμη, είτε σε συγκυβέρνηση συγκεντρώνει το 43%.
Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο το 8%, ενώ το 28% θα επιθυμούσε κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση ποιον προτιμούν οι ψηφοφόροι για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με ποσοστό 41%, οκτώ μονάδες πάνω από τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 33%.

Οι πολίτες αναφέρουν πως η βελτίωση του ΕΣΥ, η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, η βελτίωση στην Παιδεία, η μείωση των φόρων και μέτρα στήριξης για τη νέα γενιά θα πρέπει να είναι οι πέντε πρώτες προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr