Εκτός «εκλογικού αγώνα της ΝΔ» , όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίθεται ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας του κόμματος, Σπύρος Πνευματικός, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο Σ. Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (σ.σ. δεν βγαίνει από τα ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ο Σ. Πνευματικός έγραψε στο facebook ότι «επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Ο υποψήφιος βουλευτής τίθεται εκτός του εκλογικού αγώνα παρά την επιχείρηση «περιορισμού της ζημιάς» από τον ίδιο, καθώς προκάλεσε σάλο μετά τη συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για ανάγκη διαλογής ασθενών για λόγους κόστους, αναφέροντας ότι ασθενείς όπως οι καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που δεν θα τα καταφέρουν δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν με το κόστος της νοσηλείας τους τα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr