Μάλλον δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά λίγα 24ωρα πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που είχε διατυπώσει στο παρελθόν ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει να σχηματίσει «κυβέρνηση ηττημένων», αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα.

Και ο Δραγασάκης

Έτσι, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης,  σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί ενεργητικά τα συνταγματικά δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψουν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ακόμα και σε περίπτωση που το κόμμα του τερματίσει δεύτερο στις εκλογές. «Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα» δήλωσε ο Γ. Δραγασάκης ενώ διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την εντολή και θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη και εάν είναι δεύτερο κόμμα.

Και ο Τσακαλώτος

Σε παρόμοιο «μήκος κύματος» κινήθηκε και ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «νομίζω ότι μπορούμε να το επιδιώξουμε (σ.σ. τον σχηματισμό κυβέρνησης). Θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά είμαστε», ενώ όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσίπρα ότι δεν θέλει την «κυβέρνηση ηττημένων», απάντησε ότι «άμα έχουν τρία κόμματα 47% ή 48% τι ηττημένοι θα είναι; Εδώ έχουμε κυβερνήσεις με πολύ μικρότερα ποσοστά…. Εδώ τη ΝΔ δεν την πειράζει να κυβερνήσει μετά τις δεύτερες εκλογές με 35%, 36% ή 38%».

Υποστήριξε, δε, ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μπορεί να τις κάνει ένα κόμμα μόνο του με 38%. «Χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και κανένα κόμμα δεν έχει το μονοπώλιο της σοφίας» σημείωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για την εμπειρία από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις διαφωνίες για τις Πρέσπες, είπε ότι στον δικό του τομέα, τα οικονομικά, δεν δυσκολεύτηκαν να συνεργαστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr