«Έχουμε το νέο αυτό ευφυολόγημα με μόνο σκοπό την υπόθεση διερεύνησης των υποκλοπών περί “κυβέρνησης ειδικού σκοπού” που μας υποχρεώνει να ξαναθέσουμε το διακύβευμα των εκλογών: Σταθερότητα ή αχταρμάς;», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σταθερότητα ή αχταρμάς;»

Ερωτώμενος για τη χθεσινή του συνέντευξη σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στη διακαναλική με την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», και στο ερώτημα αν Τσίπρας και Ανδρουλάκης θέλουν να τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο, ανέφερε: «Ασχολούμαι με την πολιτική, παραπάνω από 40 χρόνια παρακολουθώ εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που 4 ημέρες πριν τις εκλογές υπάρχει μόνο μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και μετά υπάρχει ο απόλυτος αχταρμάς. Ξεκινήσαμε από την κυβέρνηση των ηττημένων, περάσαμε στην κυβέρνηση της ανοχής, τώρα έχουμε το νέο αυτό ευφυολόγημα μίας κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με μόνο σκοπό την διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών. Όλα αυτά νομίζω ότι μας υποχρεώνουν να θέσουμε ξανά το δίλημμα των εκλογών, όχι μόνο στην λογική αν η χώρα θα πάει μπροστά ή πίσω, αλλά αν θα έχουμε σταθερότητα ή ένα χάος και έναν αχταρμά από την άλλη πλευρά. Γιατί όλα αυτά που ακούγονται μόνο εκεί παραπέμπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι αυτά «μόνο εκεί παραπέμπουν, στην απόλυτη σύγχυση των αντιπάλων μας, γιατί βλέποντας ότι χάνουν κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν οι ίδιοι στην καρέκλα τους ή να διεκδικήσουν με κάποιον τρόπο ο οποίος είναι βαθιά εξωθεσμικός την επιστροφή τους στην εξουσία. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως την φαντάζονται κάποιοι, ούτε πως θα συγκροτηθεί, ούτε πως θα σταθεί, ούτε τι ακριβώς θα κάνει, από την στιγμή που και η υπόθεση των υποκλοπών είναι στην δικαιοσύνη».

Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι «και ανά πάσα στιγμή όποιος θέλει -εξάλλου έχουμε δώσει αυτή την δυνατότητα- και στην επόμενη Βουλή μπορεί κάλλιστα να σταθεί μία νέα εξεταστική για το ζήτημα τον υποκλοπών. Ποιος ο λόγος να μπει η χώρα σε απίστευτη περιπέτεια αστάθειας μόνο και μόνο για να συναντηθούν ο κύριος Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης στο κοινό τους μένος απέναντι σε εμένα και στη Νέα Δημοκρατία. Διοτί τίποτα άλλο δεν τους ενώνει και δεν τους κρτατάει τόσο στέρεα στη ίδια γραμμή, από την επιθυμία τους να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός και να μην είναι η Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση. Αυτό δεν συνιστά εναλλακτική πρόταση κυβέρνησης».

«Όλα αυτά θα ακυρωθούν στην πράξη»

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν επιθυμούν Τσίπρας και Ανδρουλάκης να τον στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο για τις υποκλοπές, απάντησε αφοπλιστικά: «Δεν το ξέρω αυτό. Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αυτός ο οποίος μας είπε ότι πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή. Θέλω να θυμίσω και στον κ. Ανδρουλάκη και στον κ. Τσίπρα ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται από την ίδια την δικαιοσύνη και όχι από τους πολιτικούς αντιπάλους. Ο κ. Πολάκης ήταν αυτός, ο οποίος πριν από τις προηγούμενες εκλογές που είχε πει ”πρέπει να στείλουμε και κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές”, άρα υπάρχει τεχνογνωσία από εκείνη την πλευρά», καθιστώντας σαφές ότι: «Όλα αυτά θα ακυρωθούν στην πράξη. Με το ισχυρό μήνυμα και η ισχυρή εντολή που θα δώσει ο ελληνικός λαός το βράδυ της 21ης Μαΐου. Θα έλεγα σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορεί να είναι αναποφάσιστοι ή σκέφτονται ότι μπορεί και να απέχουν από τις εκλογές να αντιληφθούν ότι η κάλπη αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιος θα κυβερνήσει αλλά αν θα έχουμε την επόμενη ημέρα μία σταθερή κυβέρνηση απέναντι σε μία Τουρκία που δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί την επόμενη ημέρα, μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα μεγάλα προβλήματα».

«Άθλια διαστρέβλωση»

Για την λέξη «εργαλειοποίηση» στη συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου και την τραγωδία στα Τέμπη, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει όριο στην συκοφαντία και στην κοπτοραπτική. Η ερώτηση που έγινε από τον κ. Χατζηνικολάου είχε δύο σκέλη. Η λέξη εργαλειοποίηση αναφερόταν ξεκάθαρα στο ζήτημα της απεργίας που έγινε 4 ημέρες πριν τις εκλογές, και θέλω να θυμίσω ότι ο προϊστάμενος του σωματείου των μηχανοδηγών είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι και τιμώ απόλυτα τις οικογένειες των νεκρών, καταλαβαίνω τον πόνο τους. Έχουν δικαίωμα να κινηθούν πιστεύουν ότι οι ίδιες πιστεύουν μπορούν να διεκδικήσουν την δικαιοσύνη που πρέπει να αποδοθεί για το τραγικό αυτό δυστύχημα. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν». Υπογράμμισε ότι: «Είναι μία άθλια διστρέβλωση των όσων είπα. Ξέρετε είμαι συνηθισμένος σε αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα κατέφευγε σε τέτοιες τακτικές πριν τις εκλογές, αλλά δεν νομίζω ότι με τέτοιες τακτικές μπορούμε να πορευτούμε ουσιαστικά προς τα μπρος. Εγώ θα επιμείνω να μιλώ για το σχέδιο μου για την Ελλάδα του αύριο και αφήνω την μαύρη και την γκρίζα Ελλάδα του διχασμού και της συκοφαντίας στους πολιτικούς μας αντιπάλους».

Τι θα κάνει με Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Σε σχέση με το αν θα απευθυνθεί στον Τσίπρα την επομένη των εκλογών ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί και θα περιμένει το αποτέλεσμα του ελληνικού λαού: «Δεν έχω να σας πώ πολλά πράγματα για το τι θα κάνω εκείνη την στιγμή, διότι θα σεβαστώ και θα περιμένω το αποτέλεσμα του ελληνικού λαού, αλλά μιας και με ρωτάτε αν έχω κάτι να πώ με τον κ. Τσίπρα, προφανώς την απάντηση την γνωρίζετε, αλλά δεν θα μπώ σε παραπάνω λεπτομέρειες. Ας περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα, θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Ξέρετε, στο τέλος κάθε προεκλογικής περιόδου φτάνει ένα σημείο που εμείς τα έχουμε δώσει όλα, έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Και κάποια στιγμή, κάπου την Παρασκευή το βράδυ θα σταματήσουμε την δραστηριότητά μας, θα πάμε να φάμε με την οικογένειά μας και μετά θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατικής διαδικασίας, όλα τα υπόλοιπα θα έχουμε χρόνο να τα πούμε την Δευτέρα το πρωί».

Σε σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη: «Λίγα πράγματα έχω να πώ με τον κ. Ανδρουλάκη. Έχει πορευτεί σε έναν σκληρό αντι-Νεοδημοκρατικό αγώνα, ουσιαστικά έχει συνταχθεί με τον κ. Τσίπρα σε πάρα πολλά διαφορετικά επίπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι αριθμοί βγαίνουν θα επιχειρήσουν να κάνουν μία κυβέρνηση μειοψηφίας – ηττημένων – ανοχής, όπως μπορεί να το φανταστεί κανείς. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κλείσει κάθε χαραμάδα για μία τέτοια πολιτική τερατογένεση. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να είναι η ΝΔ πολύ ισχυρή το βράδυ των εκλογών για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος θα κυβερνήσει την χώρα την επόμενη τετραετία».

Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας και την αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε ότι «είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε ρήξεις και τομές την επόμενη τετραετία, καθώς όσο πιο ισχυρή η εντολή που λάβω τόσο πιο εύκολη αυτή η διαδικασία». Κατέστησε σαφές ότι η πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ είναι η μόνη πειστική, αναφέροντας πως είναι η πρώτη εκλογική διαδικασία εδώ και δεκαετίες «που δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση και οι αντίπαλοί μας παλινωδούν , χωρίς κάποιος να φτιάξει μία πειστική εναλλακτική πρόταση». Για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων, ανέφερε ότι: «Η διαδικασία της αναθεώρησης θα ξεκινήσει το 2025 για την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, χρειάζονται τα 2/3 της Βουλής, να τοποθετηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr