Μια «δυσλειτουργία» στο ΠΑΣΟΚ, που είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή μετά την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος βαίνει προς… διόρθωση μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης άρχισε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή, προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του από το ευρωκοινοβούλιο έχει μια σημαντική γραφειοκρατική διαδικασία που παίρνει αρκετό χρόνο. Για αυτόν τον λόγο, ο κ. Ανδρουλάκης απέστειλε το βράδυ της Τρίτης τη σχετική επιστολή στα αρμόδια όργανα του ευρωκοινοβουλίου, αφού σε λίγες μέρες θα διακόψει τη λειτουργία του λόγω του Πάσχα των καθολικών και εν συνεχεία το Πάσχα των Ορθοδόξων.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος του Απριλίου. Έως τότε, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι τύποις ευρωβουλευτής. Την θέση του, όπως είναι γνωστό, πρόκειται να καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος θα είναι ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή, καθώς η Εύα Καϊλή παραμένει υπο κράτηση για το Qatargate.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το ζήτημα του προσώπου του πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι υποψήφιοι πρωθυπουργοί» , προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr