Από τη δυτική Αθήνα και συγκεκριμένα από το Περιστέρι άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας τη νέα προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να συρρεύσουν και πάλι στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Επιβράβευση της πολιτικής

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ πέτυχε το στόχο να «γυρίσει» και την περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας, που το 2019 είχε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, και διερωτήθηκε «πού πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ντέρμπι στις εκλογές;», ενώ τόνισε πως στις περιοδείες του έβλεπε ότι η κοινωνία αλλάζει, ότι απαιτείται καθαρός προγραμματικός λόγος και πως οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Επίσης διερωτήθηκε «τι έχουν να πουν όσοι προέβλεπαν ότι η ΝΔ θα είναι πίσω στη νεολαία; Ήμασταν πρώτοι και στη νεολαία μας, στις ηλικίες 17-30, γιατί μιλήσαμε για όσα τους απασχολούν. Δεν την βλέπουμε σαν καύσιμη ύλη».

«Οι κάλπες θα είναι ξανά άδειες»

Για το ποσοστό της ΝΔ στην Δυτική Αθήνα είπε χαρακρηριστικά ότι «η ΝΔ 12 μονάδες μπροστά, ούτε στο στοίχημα δεν ξέρω αν το έπαιζαν αυτό», ενώ υπεραμύνθηκε της ανάγκης για κυβερνητική σταθερότητα με ισχυρή πλειοψηφία, «Κάποιοι με λένε “κύριε πρωθυπουργέ”. Δεν είμαι πρωθυπουργός. Όσοι θέλετε να με δείτε ξανά πρωθυπουργό να πάτε στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. Μην πάτε για μπάνιο, ψηφίστε. Αυτή η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, δεν σημαίνει τίποτα. Οι κάλπες θα είναι ξανά άδειες» υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι «σήμερα η χώρα θα είχε ισχυρή κυβέρνηση αν δεν είχαμε την απλή αναλογική».

Δεσμεύσεις

Υπενθύμισε δε πως η Τουρκία έχει σήμερα κυβέρνηση και πως η Ελλάδα θα έχει στις 25 Ιουνίου. Τόνισε δε πως ζητά ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου γιατί ο πήχης της αυτοδυναμίας μπορεί να ανέβει λόγω του ποσοστού των άλλων κομμάτων. Μιλώντας για την οικονομία, είπε πως με σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει σύντομα, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για 950 ευρώ κατώτατο μισθό και 1.500 ευρώ μέσο μισθό στο τέλος της τετραετίας. «Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα τσακίσουμε την κοινωνία με τον νόμο Κατρούγκαλο. Σε ορίζοντα 4ετίας θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος», είπε.

Δημόσια υγεία

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο κέντρο λοιμωδών στη δυτική Αττική το οποίο όπως είπε θα γίνει πρότυπο κέντρο υγείας που θα προσφέρει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα, ενώ μιλώντας για την υπογεννητικότητα μίλησε για το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ και τόνισε πως αυτό δεν αρκεί, αναφέροντας σειρά μέτρων όπως η νταντά της γειτονιάς, λέγοντας πως πρέπει να στηριχθούν οι γυναίκες αφού αυτές σηκώνουν το μεγάλο βάρος στις οικογένειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr