Μεγαλώνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η νέα μέτρηση της Metron Analysis και του Mega, δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά του, να απορροφά πλήρως τον αρνητικό αντίκτυπο από την τραγωδία των Τεμπών και με βάση την εκτίμηση ψήφου μπορεί να διεκδικήσει σε δεύτερες κάλπες την αυτοδυναμία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε μία εβδομάδα από την τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πάλι για το Mega, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 31,1%, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1,8 μονάδες (στο 29,3% προηγουμένως).] Μικρότερη άνοδο κατά 1,1 μονάδες παρουσιάζουν και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που πάει στο 24,1% από 23%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 8,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 6,6% από 5,5%. Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση που βρίσκεται στο 2,8% (από 2,6%).

mega-8_2

Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,8% (από 3,7% στην προηγούμενη μέτρηση) ενώ άλμα κάνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από 1,2% την προηγούμενη εβδομάδα σε 2,1%. Η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα Νίκη είναι στο 1,1%. Στην εκτίμηση ψήφου, πάλι, η ΝΔ φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση μπαίνει στη Βουλή με 3,3%, στο 4,4% το ΜέΡΑ 25, στο 2,5% και παλεύει για τη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

mega-10_2
mega-11

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει την σταθερή πρωτιά της ΝΔ είναι η παράσταση νίκης. Βρίσκεται στο 70% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%. Πάντως, οι πολίτες συνεχίζουν να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας (54% λέει ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση), το ζήτημα της ακρίβειας παραμένει στην κορυφή των προβλημάτων τους και τόσο η κυβέρνηση όσο και η μείζον αντιπολίτευση αξιολογούντα αρνητικά από τους πολίτες.

mega-12_2
mega-13_2
mega-3
mega-4
mega-5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr