Όχι ότι δεν ήταν λίγο-πολύ γνωστό, ωστόσο ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κέρκυρα, το επισημοποίησε.

Στην ΠτΔ το Σάββατο

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το Σάββατο αρχίζει επισήμως η προεκλογική περίοδος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν πιστεύω γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πως θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σάββατο 22 Μαΐου την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Ακολούθως, σύμφωνα με την διαδικασία, θα εκδοθεί σχετικό προεδρικό διάταγμα το οποίο θα θυροκολληθεί στη Βουλή που θα την διαλύει και θα κηρύσσει την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί και στους πολίτες.

«Δεν επιτρέπονται χαλαρές ψήφοι»

Ο πρωθυπουργός, σε ομιλία του στην Κέρκυρα τόνισε ότι το δίλημμα της 21ης Μαΐου είναι αν θα βαδίσουμε μπροστά ή πίσω. «Θελουμε στο τιμόνι τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Τόσο καθαρά προκύπτουν και τα ερωτήματα από τη σύγκριση. Επιστροφή στους φόρους ή συνεχίζουμε με ελαφρύνσεις; Ζητάμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι ή την Ελλάδα που θωρακίζεται; Με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο; Τόσο απλά και τόσο καθαρά», υπογράμμισε.

Τόνισε, δε, ότι «δεν επιτρέπονται χαλαρές ψήφοι τάχα διαμαρτυρίας. Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα δικαιώνεται αργότερα. Η 21η Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα τόσο πιο εύκολα η δεύτερη αναμέτρηση θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα. Θελουμε αποφάσεις γρήγορες και όχι να χάνονται μεταξύ εταίρων που αποδεικνύονται τελικά αταίριαστοι. Ο τόπος δεν έχει πολυτέλεια να χάνει χρόνο αναζητώντας για πρωθυπουργό έναν άγνωστο Χ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr