Εκλογές για νέα πυξίδα στο ΣΥΡΙΖΑ. Κρίσιμα ερωτήματα η συμμετοχή και η επίδραση Κασσελάκη

Με δύο βασικά ερωτήματα ανοίγουν σήμερα (Κυριακή) οι εσωκομματικές κάλπες για τον πρώτο γύρο της εκλογής νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιά θα είναι η συμμετοχή και ποιό θα είναι τελικά το αποτέλεσμα της εντυπωσιακής εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στις διαδικασίες του κόμματος.

Σήμερα, η πρώτη μάχη για την ηγεσία, δεν αντανακλά μόνο στις προσωπικότητες που την διεκδικούν. Αποτυπώνει τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταλυτική εκλογική ήττα του Ιουνίου. Και επίσης, τις συγκρούσειςτάσεων και ομάδων που θα δρομολογηθούν μέχρι το Συνέδριο και μοιάζουν υπαρξιακές για ένα κόμμα που ενώ εδραιώθηκε στον χείμαρο κοινωνικών αναταράξεων που έφερε η κρίση και τα πρώτα μνημόνια, κέρδισε την εξουσία και εκεί κατέρρευσε ως η Αριστερή εκδοχή της.

Το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών

Σήμερα, το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονάχα να συγκρατηθεί η διάλυση του κόμματος, αλλά να αναζητηθεί νέα πυξίδα και νέα προοπτική με σύγχρονες πολιτικές προσεγγίσεις.

Σε αυτό το περιβάλλον, Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας δίνουν την πρώτη εσωκομματική «μάχη», της οποίας το αποτέλεσμα πιθανώς να αποτελέσει καταλύτη για την ιδεολογική φυσιογνωμία, τη μορφή, τον χαρακτήρα του κόμματος αλλά και για τη διατήρηση της ίδιας της ενότητας και της συνοχής του την επόμενη μέρα.

Ενώ όλα μέχρι πρότινος έδειχναν ως μεγάλο φαβορί την, (“στρογγυλεμένων”) αριστερών απόψεων Έφη Αχτσιόγλου, η θορυβώδης ξαφνική παρουσία ενόςνεοφερμένου, του εναλλακτικού σε πολιτικές απόψεις και αντιλήψεις Στέφανου Κασσελάκη δίνει νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία. Στην ουσία πρόκειται για μια αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ με το μέλλον του.

Σε λίγες ώρες, όταν κλείσουν οι κάλπες, θα γνωρίζουμε όχι τι επιδιώκουν οι υποψήφιοι “αρχηγοί” και τα “συστήματα του κόμματος”, αλλά ποιόν δρόμο δείχνει η βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr