Τραμπ καταμέτρηση

Με πρόβες πολέμου μέσω twitter, και με την καταμέτρηση ακόμη ανοιχτή σε κρίσιμες Πολιτείες,  ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει να δείχνει δρόμο αμφισβήτησης των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ», έγραψε κοφτά και λακωνικά στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει ήδη 264 εκλέκτορες και του λείπουν μόλις 6 για να εκλεγεί πρόεδρος.

Εξι εκλέκτορες έχει η Πολιτεία της Νεβάδα, όπου ο Μπάιντεν έχει μικρό προβάδισμα και η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί απόψε.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών απάντησε επίσης μέσω twitter γράφοντας πως «κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί».

Οσο το αποτέλεσμα φέρνει τον Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία, τόσο το στρατόπεδο του Τραμπ. Το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ έχει κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια και Μίσιγκαν, ενώ διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας οι μεν να συνεχίσει η καταμέτρηση, οι δε να σταματήσει.

Η καταμέτρηση στις έξι ανοιχτές Πολιτείες συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς, με το ενδιαφέρον να εστιάζει κυρίως σε Αριζόνα, Νεβάδα, Τζόρτζια και Πενσυλβάνια.

 Ο  Τζο Μπάιντεν προηγείται στην Αριζόνα και τη Νεβάδα, ωστόσο και στις δύο Πολιτείες η διαφορά είναι πολύ μικρή.

 Σε Τζόρζια (16 εκλέκτορες), Βόρεια Καρολίνα (15), Πενσιλβάνια (20) και Αλάσκα (3), προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά όμως στην Πενσιλβάνια η διαφορά μειώνεται συνεχώς και η καταμέτρηση δεν αναμένεται να τελειώσει πριν περάσουν άλλες 24 ώρες.

Πηγή: economico.gr