Ανδρουλάκης Κρήτη

Μια καθαρή επικράτηση πέτυχε στον α΄ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, με προβάδισμα σχεδόν δέκα μονάδων από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Με το αποτέλεσμα να είναι σχεδόν τελικό, ο κ. Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 37,1% στον α’ γύρο, κάτι που τον καθιστά ακλόνητο φαβορί ενόψει του β’ γύρου της επόμενης Κυριακής, με τον Γιώργο Παπανδρέου να φτάνει στο 27,6% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να μένει τρίτος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Σάρωσε στην Κρήτη 

Ο κ. Ανδρουλάκης σάρωσε στην Κρήτη, αγγίζοντας ποσοστά πάνω από το 60%. Επίδοση που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στη γενικότερη επικράτησή του στα νησιά, όπου αργά το βράδυ κυμαινόταν πάνω από το 55%.

Η νίκη του στην Κρήτη ήταν μεν αναμενόμενη, ωστόσο, η έκτασή της ξεπέρασε αρκετές εκτιμήσεις, δεδομένου ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επίσης αξιοσημείωτους πυρήνες και στήριξη από στελέχη με επιρροή στο παραδοσιακά «πράσινο» νησί, όπως οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σχεδόν καθολική επικράτηση στη Βόρεια Ελλάδα 

Παράλληλα, επικράτησε σχεδόν καθολικά στη Βόρεια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Ηπείρου. Σημαντική κατέστη η νίκη του και στη Θεσσαλία, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ισχυρά χαρτιά. Έλαβε επίσης τη μερίδα του λέοντος και στη Στερέα Ελλάδα, παρότι στην Αττική ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος αποδείχθηκαν πιο ισχυροί.

Ο τελευταίος κέρδισε στο λεκανοπέδιο συνολικά, αλλά και στον Πειραιά, περιφέρειες κομβικές μεν, αλλά όχι αρκετές για να του δώσουν το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου κεφαλαιοποίησε τη δύναμή του στην Αχαΐα, που του έδωσε σημαντική ώθηση γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και σε έναν βαθμό και στην Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr