Λεπέν νίκη

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε το ποσοστό της στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν, στις πρώτες δηλώσεις της, τονίζοντας ότι ίδια θα ηγηθεί της μάχης στις βουλευτικές εκλογές.

Η ίδια τόνισε ότι είναι έτοιμη να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -όπως είπε χαρακτηριστικά η Λε Πεν- θα συνεχίσει με την ίδια βιαιότητα και δεν θα κάνει τίποτα για όσα χωρίζουν τους συμπολίτες μας σε αυτή τη χώρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν, αποδεχόμενη την ήττα της:

“Μετά από δύο εβδομάδες μεγάλου αγώνα οι ιδέες που εκπροσωπούμε έφτασαν μέχρι εδώ και έφεραν ένα αποτελεσμα που αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Εκατομμύρια συμπατριώτες μάς ψήφισαν και είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με ψήφισαν και συσπειρώθηκαν μαζί μας στο δεύτερο γύρο.

Να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες από τη γαλλική επαρχία γιατί με έβαλαν επικεφαλής του β’ γύρου και αυτό με συγκίνησε πάρα πολύ. Πρόκειται για μία δύναμη που δεν θα ξεχάσουμε. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Σήμερα δεν μετανιώνω για τίποτα.

Ήμασταν χίλιες φορές κερδισμένοι. Χίλιες φορές κερδίσαμε αυτούς που περίμεναν την αποτυχία μας.

Δόθηκε μια μεγάλη εξουσία στον Μακρόν αλλά έχουμε και εμείς μια μεγάλη εξουσία για να κάνουμε ισχυρή αντιπολίτευση. Φοβάμαι ότι θα συνεχίσει με την ίδια βιαιότητα και δεν θα κάνει τίποτα για όσα χωρίζουν τους συμπολίτες μας σε αυτή τη χώρα. Θα παραμείνω μαχόμενη.

Ανασχηματίζεται όλο το τοπίο

Βλέπουμε τώρα ότι ανασχηματίζεται όλο το τοπίο. Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη αντιπολίτευση και αντίθεση σε σχέση με την εξουσία που εκπροσωπεί ο Μακρόν και αυτό θα φανεί και στις βουλευτικές εκλογές. Πιστεύω ότι κανένας δημοκράτης δεν πρόκειται να μείνει σε αυτή τη σχεδόν βασιλική θέση που αντιπροσωπεύει ο Μακρόν.

Από σήμερα ξεκινά η μεγάλη μας μάχη για τις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας. Θα είμαι αρχηγός σε αυτή τη νέα μάχη κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Εθνική Συσπείρωση θα κάνει τα πάντα για να τιμωρήσει όσους συσπειρώνονται γύρω από τον Εμανουέλ Μακρόν. Θα είμαστε παντού. Από τις 12 Ιουνίου θα σας χρειαστούμε όλους. Σήμερα έχουμε ένα ιστορικό σκορ, μια τεράστια επιτυχία που θα τη χρησιμοποιήσουμε για τις βουλευτικές εκλογές”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr