Φαίνεται πως ήγγικεν η ώρα της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό της ημερομηνίας που θα στηθούν στη χώρα οι (κατά πάσα πιθανότητα πρώτες, καθώς θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής) κάλπες των εθνικών εκλογών.

Την Παρασκευή τα… σπουδαία

Κι αυτό, διότι, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών, στη διάρκεια του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 3 Μαρτίου (στη διάρκεια της οποίας, εκτός των άλλων, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου) για τις σχετικές απαντήσεις.

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει ότι πλέον ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποφάσισει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών – κατά πάσα πιθανότητα στις 9 Απριλίου -, οπότε και η κυβέρνηση με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «κλείνει» όλες τις μεγάλες εκκρεμότητές της, πριν τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, αξιοποιώντας, όπως έχει πει και ο κ. Μητσοτάκης, μέχρι και την τελευταία ημέρα για την παραγωγή έργου.

Επίθεση στον «πολακισμό»

Κατά τα λοιπά, ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι «η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και το φασιστικό ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη αναδεικνύουν αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο “πολακισμός” και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλωστε, ο “πολακισμός” δεν εμφανίστηκε τώρα, υπάρχει και γιγαντώνεται χρόνια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή, αν όχι με την καθοδήγηση του ίδιου του κ. Τσίπρα».

Σημείωσε, δε, ότι «σήμερα, μπροστά στην κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας, υπό το βάρος της ομόφωνης απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για την καταδίκη του κ. Παππά, ετοιμάζονται να απομακρύνουν από τις τάξεις του κόμματός τους τον κ. Πολάκη. Για να απαλλαγούν, όμως, από τον “πολακισμό” χρειάζονται πολλά περισσότερα. Πρώτα από όλα το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο άνθρωπος που επί 15 συνεχή χρόνια είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr