κένρα διασκέδασης

Μόνο καθήμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και «λουκέτο» από την πρώτη παράβαση, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στον απόηχο της εκτίναξης των κρουσμάτων.

Τέλος οι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, «ώστε να έχουμε ασφαλή διασκέδαση».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης». «Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας», συμπλήρωσε επίσης, σχετικά με τα πάρτι που πραγματοποιούνται, ιδιαίτερα σε μπιτς μπαρ και κλαμπ των νοτίων προαστίων της Αττικής, εξελισσόμενα σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

“Λουκέτο” από την πρώτη παράβαση

Όπως ανακοινήσε, η κυβέρνηση αποφάσισε: Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας.

  • Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 7 ημέρες.
  • Στη δεύτερη παράβαση πρόστιμο 10.000 και για 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας.
  • Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

«Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει παράβαση», πρόσθεσε.

“Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί”

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί. Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και κυρίως σε δραστηριότητες διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι στα 27 έτη», τόνισε.

Σημείωσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν άμεσα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμα ραντεβού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr