Κικίλιας Αττιή

Μέσα στην ημέρα, και μετά από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για την πανδημία στην Αττική με ανοιχτό και ισχυρό το ενεδεχόμενο σκληρού lockdown τριών εβδομάδων.

Την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Κικίλιας: Εντός της ημέρας τα νέα μέτρα για την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι αποφάσεις για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων στην Αττική θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Πριν από την σύσκεψη, και υπό το βάρος της έξαρσης των κρουσμάτων στην Αττική, ο Βασίλη Κικίλιας, είχε δηλώσει ότι εάν τα δεδομένα παραμείνουν και σήμερα στα ίδια επίπεδα, θα εισηγηθεί σκληρό lockdown στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως δήλωσε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι η χώρα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την πανδημία.

Η ίδια πρόσθεσε ότι κατανοεί την κόπωση που υπάρχει αλλά καθώς οι επόμενοι δύο μήνες είναι δύσκολοι, χρειάζεται υπομονή από όλους μέχρι την άνοιξη.

Ενστάσεις για την αγορά από τον Αδωνι Γεωργιάδη

Προβληματισμένος, πάντως, για τις δηλώσεις Κικίλια εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας επίσης στον Σκάι.

«Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», είπε, προσθέτοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς τι θα πει το γενικευμένο lockdown, καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης, του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση.

Πηγή: economico.gr