Έκτακτο επίδομα σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει τα ευάλωτα νοικοκυριά. Το επίδομα αυτό θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό και οι άνεργοι.

Το έκτακτο επίδομα θα χορηγηθεί πριν από το Πάσχα και το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης, αλλά και ο αριθμός των δικαιούχων θα καθοριστούν τον επόμενο μήνα, αναφέρει παράγοντας τους οικονομικού επιτελείου, ο οποίος επισημαίνει ότι τον Μάρτιο θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα τόσο στο μέτωπο των τιμών όσο και στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης. Παράλληλα θα έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία του 2021 και το ύψος της μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας το 2021 που όλα δείχνουν θα προσεγγίσει το 9%

Όπως αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο, το έκτακτο επίδομα θα καταβληθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων και σε συνδυασμό με το πακέτο των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου θα έρθει να καλύψει μέρος των εισοδηματικών  απωλειών που έχουν υποστεί.

Σε κάθε περίπτωση όπως ξεκαθαρίζει πηγή του οικονομικού επιτελείου, το κονδύλι που θα διατεθεί για το έκτακτο επίδομα στα ευάλωτα νοικοκυριά δεν θα επηρεάσει το φετινό στόχο του προϋπολογισμού για έλλειμμα 1,4% Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα δόθηκε “μέρισμα” σε χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜεΑ και υγειονομικούς και διπλό ποσό στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr