Εκτεθειμένος ο Τσίπρας από την υιοθέτηση fake news για τις ΜΕΘ

Σε κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών ότι κρατούνται κενά κρεβάτια εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) για επιλεγμένα περιστατικά προχώρησαν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).

Η Αναστασία Κοτανίδου εξέφρασε την θλίψη της και έκανε λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς περί διακρίσεων για εισαγωγή στις ΜΕΘ.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που υιοθέτησε άκριτα τις ψευδείς καταγγελίες του συνδικαλιστή της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου. Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο αναπαρήγαγε fake news “καταγγέλοντας” την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και σε διασπορά των αθλιοτήτων του συνδικαλιστή με την εφαρμογή αδιανόητου hashtag #vipΜΕΘ.

Και αυτό, παρά την κατηγορηματική διάψευση των όσων αναληθών ισχυρίστηκε ο κ. Γιαννάκος από την ιατρική κοινότητα, παρά την προσφυγή του Υπουργού Υγείας στη Δικαιοσύνη για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και παρά την απόρριψη τους ακόμη και από τον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό.

Τι δήλωσε η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου

Η Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε σχετικά:«Είμαι πολύ στενοχωρημένη γι’ αυτά που ακούγονται. Οι γιατροί νιώθουν προσβεβλημένοι και απογοητευμένοι από όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα».

Η κ. Κοτανίδου μίλησε από την μια για αδόκιμη αναφορά της προηγούμενης εβδομάδας για ίδια φροντίδα ασθενών εντός και εκτός ΜΕΘ αλλά και για την αναφορά για κλίνες ΜΕΘ που φυλάσσονται για υψηλά πρόσωπα.

  • «Δεν γίνεται επιλογή ασθενών αλλά διαλογή. Η διαλογή, αφορά πολύ σοβαρά επιστημονικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Είναι κριτήρια πέντε σελίδων και αφορούν 5 μεγάλες κατηγορίες ασθενών με διαβάθμιση από το 1 έως το 5» είπε και εξήγησε:

«Στο νούμερο ένα, είπε, είναι οι ασθενείς σε αναπνευστική υποστήριξη που είναι αιμοδυναμικά ασταθείς και στο 5 είναι οι άνθρωποι που είναι εγκεφαλικά νεκροί και η ΜΕΘ μπορεί να τους εξασφαλίσει έναν πιο αξιοπρεπή θάνατο».

 Ειδικότερα, η Αναστασία Κοτανίδου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) είπε ότι οι αναφορές της περασμένης εβδομάδας ότι οι ασθενείς εκτός ΜΕΘ και εντός ΜΕΘ έχουν την ίδια φροντίδα, αλλά και οι τοποθετήσεις ότι γίνεται επιλογή με κοινωνικά κριτήρια, έχουν προκαλέσει έντονη απογοήτευση στους γιατρούς.

Όταν ρωτήθηκε για την θνητότητα η κ. Κοτανίδου είπε ότι είναι νωρίς να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με αυτό και ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε μετά την πανδημία. Σίγουρα, πάντως είπε, οφείλεται και στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που υπάρχει στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr