Έκθετος ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των 38 μεταναστών στη νησίδα του Έβρου

Η ΜΚΟ που “έβγαλε” το θέμα για τους 38 πρόσφυγες του Έβρου ζήτησε δημόσια συγνώμη για το… “λάθος” της (προφανώς μετά την προσφυγή της κυβέρνησης στον Άρειο Πάγο). Ωτόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε με άκριτη σπουδή τις λάθος “πληροφορίες” και την ανάλογη τουρκική προπαγάνδα, εκθέτοντας τη χώρα στο εξωτερικό, δεν ανασκεύασε και παραμένει έκθετος στην κοινή γνώμη.

Για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι η νησίδα στον Έβρο που βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες, βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης, ο οποίος μάλλον επιχειρεί να γλυτώσει από τις ποινικές συνέπειες του … “λάθους” του.

Από την άλλη, η κυβέρνηση αφήνει «αιχμές» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των 38 μεταναστών στη νησίδα του Έβρου, που τον κατηγορεί πως υιοθέτησε «προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποίησε ένα ανύπαρκτο “γεγονός”

“Ξετυλίγεται το κουβάρι με την υπόθεση των 38 μεταναστών στη νησίδα του Έβρου, που αποδείχθηκε πως δεν είναι ελληνική, και επιβεβαιώθηκε πως ούτε νεκρό παιδί υπήρχε”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να πολιτικοποιήσει ένα γεγονός που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, καθώς και ότι αναπαρήγαγε προπαγάνδα εις βάρος της χώρας μας.

«Έχουν γίνει ήδη σχετικές ενέργειες, έχουμε καταφύγει στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου, και το επόμενο στάδιο είναι να μιλήσουμε σε διεθνή μέσα που αναπαρήγαγαν το θέμα προκειμένου να ανακαλέσουν για την δυσφήμιση της χώρας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων

Μιλώντας στα Parapolitika fm, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε: “Οι γείτονές μας, οι Τούρκοι έχουν οργανώσει ένα γαϊτανάκι εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων. Τους μεταφέρει η στρατοχωροφυλακή μέχρι τις όχθες του Έβρου και στη συνέχεια να τους παίρνουν οι γνωστοί έμποροι και λαθρέμποροι της ελπίδας και τους πηγαίνουν σε νησίδες του Έβρου. Το καλοκαίρι αυξάνονται οι ροές, καθώς το βάθος στις όχθες είναι πάρα πολύ χαμηλό. ου φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας”.

Η σιωπή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψεύδη 

“Η ιστορία αυτή με τους 38 μετανάστες χρησιμοποιήθηκε διαδίδοντας ωμά ψέματα. Τώρα λοιπόν που η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη μάλλον αναγνωρίζοντας το λάθος της, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό.

Δεν βλέπω να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε κουβέντα. Περιμένω ο κ. Τσίπρας μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι που έχει συνέντευξη Τύπου να ζητήσει συγγνώμη για τα ωμά ψέματα που είπε για συγκεκριμένο περιστατικό. Για τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά και σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και των ακριτών μας στον Έβρο που φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας . Περιμένω κάποιος δημοσιογράφος την Κυριακή να τον ρωτήσει, να επιτρέψουν σε κάποιον δημοσιογράφο να κάνει αυτή την ερώτηση στον κύριο Τσίπρα”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr