επίθεση Ακάρ

Για… ψέματα και ανεντιμότητα κατηγόρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, την Ελλάδα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet, στην οποία εξαπολύει επίθεση και στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στις κυρώσεις για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Παραλήρημα για την Ελλάδα

Συγκεκριμένα, ο Ακάρ, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκδώσει 49 NAVTEX, μόνο στις δύο είχε δραστηριότητα. Όλα τα επιχειρήματα που αναφέρει ως προβλήματα τα παράγει η ίδια. Κάνει ότι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία. Όταν λέμε “ας καθίσουμε να συζητήσουμε” δεν πλησιάζει. Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα». Μάλιστα, υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι αυτή που αρνείται την έναρξη των διερευνητικών επαφών: «Όταν λέμε “ας καθίσουμε να μιλήσουμε”, η Ελλάδα αρνείται τη συνάντηση. Πάει από πόρτα σε πόρτα και με ψέματα συμπεριφέρεται ανέντιμα».

Ζητάει και… τα ρέστα για τους S-400

Για τους S-400, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια και πως «δεν μπορεί να παίρνετε το θέμα των S-400 ανάμεσα από εκατοντάδες θέματα και να επικεντρώνεστε σε αυτό». «Θέλαμε τον FETO (σ.σ. τον Φετουλάχ Γκιουλέν), τον δώσατε; Όχι. Οι S-400, δεν είναι επιλογή για μας, είναι ανάγκη. Τίθεται θέμα για την ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε ότι «δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών».

Τέλος, αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Ακάρ επανέλαβε τις απειλές του προς τον Χαλίφα Χαφτάρ, ισχυριζόμενος, μάλιστα, ότι έχουν αποκαλυφθεί ομαδικοί τάφοι και ότι ο Λίβυος στρατάρχης κινδυνεύει να διωχθεί από τα διεθνή δικαστήρια.

Πηγή: economico.gr