Ο Ερντογάν ψάχνεται: ζητά τά «απευθείας διάλογο» με την Αθήνα

Σε άκρως επικίνδυνες και σαφώς αντιδεοντολογικές ατραπούς μπαίνει η ρητορική του Τούρκου προέδρου, ο οποίος την Παρασκευή μοιάζει να έχει μπει σε παραληρηματική επίθεση κατά της Ελλάδας.

Απαράδεκτη παρέμβαση

Αφού λοιπόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να… συμμαζευτεί και αφού ισχυρίστηκε -πέρα από κάθε λογική- ότι η Ελλάδα… παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, τώρα αποφάσισε να κάνει μαθήματα… αγωγής του πολίτη στους Έλληνες.

Παραβιάζοντας κάθε πολιτική δεοντολογία, ο Τούρκος πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ παρενέβη στα εσωτερικά άλλης χώρας, λέγοντας ότι «είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

«Δίνουμε το απαραίτητο μάθημα»

Παράλληλα και στον ίδιο τόνο, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «σε όσους μας επιτίθενται μας συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες».

Μάλιστα, κάνοντας μια εξαιρετικά ανοίκεια αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και επαναλαμβάνοντας τα γνωστά ρητορικά μοτίβα του, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «αντί να λύσουν τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων και συνιστούμε στην διοίκηση της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα».

Σκληρή απάντηση Οικονόμου

Απαντώντας στις απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι «η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» τονίζοντας ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους» και υπογραμμίζοντας ότι «είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr