Πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών

Διευρύνεται και ενισχύεται η στρατηγική συνεργασία Αθήνας-Ριάντ, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον πόλεμο κατά του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών.

Μετά τις πρόσφατες συμφωνίες Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας για συνεργασία στον τομέα της άμυνας, η συνεργασία των διωκτιών αρχών των δύο χωρών απέφερε ήδη καρπούς, καθώς πρόσφατα στο λιμάνι του Πειραιά πιάστηκε σημαντική ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ.

Το χτύπημα στο εμπόριο των ναρκωτικών ήλθε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρχών δίωξης ναρκωτικών της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς σε κοντέινερ, το οποίο θα ταξίδευε μέσω Βόρειας Μακεδονίας με τελικό προορισμό την Μπρατισλάβα εντοπίστηκαν 4,3 τόνοι κάνναβης, αγοραίου κόστους 33 εκατ. ευρώ.

Στενή συνεργασία

Σχολιάζοντας τη συνεργασία σε επίπεδο διωκτικών αρχών, ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Τζογόπουλος επισήμανε ότι «η βοήθεια απο τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την κατάσχεση τόνων κάνναβης δείχνει τη δυναμική που η ανταλλαγή πληροφοριών μπορεί να δώσει στην επίτευξη κοινών στόχων».

Ο κ. Τζογόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις αραβικές χώρες, προσθέτοντας ότι «οι δεσμοί με τις χώρες του Κόλπου και τη Σαουδική Αραβία ενδυναμώθηκαν με την πρόσφατη επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στο Ριάντ και τους επιστρέπει να προχωρήσουν μαζί σε σχέδια κοινού συμφέροντος».

Ας σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2020, το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της Σαουδικής Αραβίας είχαν ανακαλύψει και κατασχέσει φορτίο 1,3 τόνων κάνναβης μέσα σε κοντέινερ που θα ταξίδευε από τον Πειραιά στην Μισράτα της Λιβύης.

Πηγή: Arab News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr