κρίσιμα ερωτήματα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις  για απόπειρα δημιουργίας καρτέλ στον κλάδο των κατασκευών από την ολλανδική Reggenborgh, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν θορυβήσει  την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το τελευταίο αλλά χαρακτηριστικό είναι  ότι ο δικηγόρος κ. Μυλωνογιάννης , που αποτελεί τον «εκλεκτό» των Ολλανδών για την κρίσιμη θέση του προέδρου της Ελλάκτωρ , εφ όσον οι Ολλανδοί επικρατήσουν, ήταν νομικός σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο κ. Μυλωνογιάννης μάλιστα δεν κρύβει την διασύνδεση του με την ανταγωνιστική εταιρεία της Ελλάκτωρ καθώς στο site του νομικού γραφείου που διαθέτει , μεταξύ των πελατών του εμφανίζονται η «Κεντρική Οδός» και «Νέα Οδός», όπου βασικός μέτοχος είναι η  ΓΕΚ.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει για τις ανεξάρτητες αρχές και για τους μετόχους της Ελλάκτωρ, είναι – εφ όσον οι Ολλανδοί επικρατήσουν – ο κ. Μυλωνογιάννης τίνος συμφέροντα θα υπηρετήσει; Της ΓΕΚ που ήταν βασικός συνεργάτης η της Ελλάκτωρ;

Κρίσιμα ερωτήματα 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η σχετική έρευνα των δυο ελληνικών επιτροπών είναι σε πλήρη εξέλιξη, το ολλανδικό fund – μέτοχος της ΓΕΚ ανακοινώνει επισήμως την πρόθεση του να ασκήσει διοίκηση και σε άλλη κατασκευαστική εταιρεία, εφ΄ όσον επικρατήσει στην γενική συνέλευση της προσεχούς Τετάρτης.

Επιβεβαιώνει, δε,  ότι οι «εκλεκτοί» της για θέσεις – κλειδιά είναι οι κ.Μυλωνογιάννης και Ξενόφως, πρόσωπα που υπερασπίζονταν τα συμφέροντα της ΓΕΚ μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της Reggenborgh για το μέλλον της Ελλάκτωρ , η σχετική ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει κάτι συγκεκριμένο , αλλά αντίθετα ορισμένες φράσεις προκαλούν προβληματισμό σε μετόχους και εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα , τονίζεται η ανάγκη «εξορθολογισμού του ισολογισμού» και «επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων».  Μέτοχοι και εργαζόμενοι διερωτώνται αν οι δύο αυτές φράσεις προοιωνίζονται απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο θυγατρικών…

Πηγή: economico.gr