διευθύνων σύμβουλος

Σε Έλληνα “πέρασε” το τιμόνι του ΤΧΣ. Μέσα από μια μακρά διεθνή διαγωνιστική διαδικασία ο Hλίας Ξηρουχάκης επελέγη για την κρίσιμη θέσου του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μετά από πολλά χρόνια Έλληνας στο τιμόνι του ΤΧΣ

Μετά την έγκριση της υποψηφιότητάς του από το EuroWorking Group δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση.

Ο Ηλίας Ξηρουχάκης εκτελούσε έως σήμερα καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Ετσι, μετά από πολλά χρόνια ένας Ελληνας βρίσκεται ξανά στο τιμόνι του ΤΧΣ.

Ο  Ηλίας Ξηρουχάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόσφατα, ως επικεφαλής του Ταμείου συνέβαλε στην επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το βιογραφικό του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου

Είναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστήμιου του Λονδίνου (London Metropolitan University) από το οποίο διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts – Honours).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στα Μακροοικονομικά και τη νομισματική πολιτική της ΕΕ (Μaster of Arts in Economics) από το Πανεπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασίλειου.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο αλλά και επιπλέον μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced Certificate) στην εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance) χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Πανεπιστήμιο INSEAD.

Οι θέσεις που κατείχε

Πολλές από τις εταιρείες στις οποίες εργάστηκε συγκαταλέγονται στους παγκόσμιους ηγέτες του τομέα των δραστηριοτήτων τους.

Τη δεκαετία του 1990 κατείχε θέσεις στην Visa International (στο Λονδίνο έδρα της εταιρείας για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς και στο Thomson Reuters (στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Στην Ελλάδα υπηρέτησε με επιτυχία σε ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις διοίκησης σε τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Marfin Egnatia / Marfin Popular Bank, Γενική Τράπεζα, Interbank κλπ), καθώς και σε εταιρίες του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα (Interamerican Cards, Γενική Καρτών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Zeus Recovery Fund SA Luxumburg κλπ.).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr