γερουσιαστής Τουρκία

Σκληρό μήνυμα για την Τουρκία έστειλε ο ελληνικής καταγωγής Καναδός γερουσιαστής, Λεωνίδας Χουσάκος ζητώντας από την κυβέρνηση Τριντό να επιβάλει εμπάργκο όπλων στην Αγκυρα.

«Η Τουρκία είναι μία χώρα παρίας», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής κατηγορώντας τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ότι παρέχει πολεμικό εξοπλισμό στην Τουρκία, που χρησιμοποιείται «για να σκοτώσουν αθώους αμάχους».

Ο γερουσιαστής κάλεσε την καναδική κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την λογική της ιδιοτέλειας και να αρχίσει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις αξίες του Καναδά.»

Κατήγγειλε μάλιστα ότι στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ χρησιμοποιήθηκε καναδικής προέλευσης πολεμικός εξοπλισμός κατά «αθώων Αρμενίων πολιτών».

«Έχουμε αίμα στα χέρια μας. Ο Καναδάς ήταν επί δεκαετίες γνωστός ως υπερασπιστής της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια στις πράξεις καθεστώτων σαν του Ερντογάν γιατί τότε είναι σαν να συναινούμε», τόνισε ο Λεωνίδας Χουσιάκος.

Πηγή: economico.gr