Αύξηση 3,2% κατέγραψε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στην Ελληνική βιομηχανία – επί συνόλου εγχώριας και εξωτερικής αγοράς – τον Ιανουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, έναντι αύξησης 19,8% που είχε διαπιστωθει πέρυσι τον ίδιο μήνα σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2022.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την οποία ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία του μηνός Ιανουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 6,5%, ενώ ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2023 – Ιανουαρίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2022 – Ιανουαρίου 2023, κατέγραψε μείωση 5,0%, έναντι αύξησης 31,9% που είχε διαπιστωθεί κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων άμεσα προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία κατά 3,2% τον μήνα Ιανουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, προήλθε κυρίως:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:
• Αύξηση κατά 10,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιας μεταβολής κλάδων εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.
• Αύξηση κατά 3,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων.
2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
• Αύξηση κατά 6,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς
• Μείωση κατά 0,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η μείωση του γενικού δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 6,5% τον μήνα Ιανουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2023, προήλθε κυρίως:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:
• Μείωση κατά 38,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων-Λατομείων.
• Μείωση κατά 6,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.
2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
• Μείωση κατά 15,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
• Αύξηση κατά 10,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr