εμβολιασμοί πλατφόρμα

Εντός του Μαίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40 έως 50 ετών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης. Ο ίδιος είπε πως τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στις ηλικίες των 30 με 40 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στον Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Κοντογεώργης, με βάση τον ισχύοντα σχεδιασμό, «είναι πιθανό ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου να έχει εμβολιαστεί το μισό του γενικού πληθυσμού».

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 έως 59 ετών, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει και την ομάδα 50 έως 54 ετών.

Από τον Μάιο οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι «μέσα στον Μάιο θα αρχίσει και η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson», ενώ ερωτηθείς για το αν οι τουρίστες θα είναι πιο ευέλικτοι στις μετακινήσεις απάντησε:

«Δεν ισχύει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει Πάσχα μόνο για τους τουρίστες. Για τους τουρίστες ισχύουν ακριβώς οι ίδιες δεσμεύσεις που ισχύουν και για όλους τους έλληνες πολίτες».

Είπε επίσης ότι για τα κορονοπάρτι θα υπάρξει πρόνοια, ώστε να μην επαναληφθούν, σχολιάζοντας: «Ετερόκλητα στοιχεία συναθροίζονται σε αυτά τα πάρτι. Θα πρέπει να απομονώνονται όσοι προσδοκούν να δημιουργήσουν άλλες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr