Του Θοδωρή Καλούδη

 Δεν θα σας απασχολούσα με το σημερινό θέμα αν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας δεν το είχε αναδείξει στη Βουλή σε μείζον πολιτικό ζήτημα, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη.

  • Η ιστορία: Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε μέρος στο μυστήριο βάπτισης παιδιού 21 μηνών, ως νονός. Ο πατέρας του παιδιού είναι επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής και πήρε ειδική άδεια για τη βάπτιση από την Πολιτική Προστασία για ειδικούς λόγους που επέβαλαν το μυστήριο. Στην βάπτιση παρέστησαν 6 άτομα συμπεριλαμβανομένου του ιερέως. Το θέμα κοινοποίησε ο ίδιος ο υπουργός στο twitter.
  • O ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε το θέμα στο έπακρο, υπεραμυνόμενος της ανάγκης για μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι η βάπτιση αυτή μπορεί να προκαλέσει διασπορά του ιού και εγκαλώντας την κυβέρνηση για δυό μέτρα και δυό σταθμά στην επιβολή περιορισμών.
  • Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε το θέμα ακόμα πάρα πέρα: Υποστήριξε στη Βουλή ότι το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο δόθηκε η άδεια τέλεσης του μυστηρίου, είναι πλαστό και υπέδειξε ως ηθικό αυτουργό της πλαστογραφίας τον κ. Γεωργιάδη απαιτώντας την παραίτησή του. Ανέδειξε μάλιστα το θέμα σε μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης, κατηγορώντας και τον υπουργό και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για πολλαπλά αδικήματα, με αφορμή τη … βάπτιση του μωρού.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται (από τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα του εγγράφου), ούτε το έγγραφο είναι πλαστό, ούτε ο υπουργός ζήτησε την έκδοση της άδειας (αλλά ο γονιός) ούτε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής είναι πολιτικός φίλος της παρούσας κυβέρνησης, αφού επελέγη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (με λευκή ψήφο της Νέας Δημοκρατίας) και παραμένει στη θέση του προφανώς αξιοκρατικά. Και όλα αυτά, πέρα από το ζήτημα της ανθρώπινης ανάγκης τέλεσης του μυστηρίου,  της κανονικότητας διαδικασίας άδειας και των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης που ελήφθησαν.

Τι  μένει από αυτή την μικρή θλιβερή ιστορία;

Ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει το θεό του» (μια και μιλάμε για μυστήριο…). Εγκλωβισμένος στην αδυναμία πολιτικής στρατηγικής, της ανυπαρξίας αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων και του τέλματος της κομματικής εσωστρέφειας, αναζητά πάση θυσία μια τρίχα να την κάνει τριχιά. Έστω και από την κοπή της τρυφερής κόμης του μωρού στο μυστήριο της βάπτισης.

Για να μην μιλήσουμε για την άθλια υποκρισία να αναδεικνύει ως μείζον πολιτικό ζήτημα «καταστρατήγησης» των περιοριστικών μέτρων από τον υπουργό Ανάπτυξης,  με τη συμμετοχή του στο μυστήριο μιας (νόμιμη) βάπτιση με παρουσία 6 ατόμων. Όταν  ο ίδιος και το κόμμα του προκαλούν διαδηλώσεις και συνωστισμούς χιλιάδων ατόμων – μεταξύ των οποίων και εκδηλώσεις συμπαράστασης στον κατα συρροή δολοφόνο Κουφοντίνα – «αναλαμβάνοντας το ρίσκο» της διασποράς του ιού.

Κρίμα! Ο τόπος αξίζει μια καλύτερη αντιπολίτευση.

Πηγή: economico.gr