To νέο ερευνητικό τμήμα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την εταιρεία με στόχο την περαιτέρω εδραίωση και προώθηση μακροοικονομικών αναλύσεων και ερευνών που διεξάγονται ήδη στην Ιταλία και άλλες χώρες.

Σκοπός του νέου εγχειρήματος είναι η σε βάθος έρευνα – σε συνεργασία με ειδικούς κάθε κλάδου, πανεπιστήμια και το Farmafactoring Foundation – σειράς θεμάτων ενδιαφέροντος με απώτερο στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πληροφόρησης στους πελάτες του Ομίλου και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Μιλάνο, 19 Ιουλίου 2022 –   Ο Όμιλος BFF Banking Group – ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πάροχος εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών λύσεων στην Ιταλία και κορυφαία εταιρεία στην Ευρώπη για τη διαχείριση και εκχώρηση επιχειρηματικών απαιτήσεων factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής έναντι του Δημοσίου Τομέα, με ηγετική θέση στην Ιταλία στον κλάδο υπηρεσιών κινητών αξιών και υπηρεσιών τραπεζικών και εταιρικών πληρωμών – ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του BFF Insights, του νέου ερευνητικού τμήματος του Ομίλου.

 Το τμήμα BFF Insights, αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας στην έρευνα και στην παροχή πληροφόρησης που προκύπτει από τις αναλύσεις της, γεγονός που αποτελεί βασικό στοιχείο της σχέσης που διατηρεί με τους πελάτες της και όλα τα σχετιζόμενα με αυτή μέρη.

Με βάση αυτήν την προσέγγιση, προέκυψε το 2004 και η ίδρυση του Fondazione  Farmafactoring, ενός ανεξάρτητου, μη-κερδοσκοπικού ιδρύματος, αποστολή του οποίου είναι η υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση και τον ιατροφαρμακευτικό κλάδο. Στα χρόνια λειτουργίας του, το ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνών, έχει χρηματοδοτήσει σημαντικά επιστημονικά έργα – συμπεριλαμβανομένων και πολλών ερευνών νέων ηλικιακά ατόμων – στον χρηματοοικονομικό κλάδο και στον κλάδο υγείας σε Ιταλία και Ευρώπη, ενώ έχει υποστηρίξει πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Σήμερα, το τμήμα BFF Insights έρχεται να πλαισιώσει αυτήν την τεχνική και επιστημονική διάσταση, υποστηρίζοντας το ίδρυμα το οποίο συντονίζει την ερευνητική λειτουργία της BFF στις χώρες όπου η εταιρεία διατηρεί δραστηριότητα, σε συνεργασία όπου κρίνεται απαραίτητο με εξωτερικούς ερευνητές, κορυφαίους αναλυτές, φορείς και πανεπιστήμια.

Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, το τμήμα BFF Insights θα είναι υπεύθυνο για την πραγματοποίηση  αναλύσεων σχετικά με την απόδοση των συμβατικών συνταξιοδοτικών ταμείων της Ιταλίας – και της σχετικής κατάρτισης των δεικτών απόδοσης BFF Indexes – για τους πελάτες της Τράπεζας Παρακαταθηκών και για τους φορείς στους τομείς της αποταμίευσης και της πρόνοιας. Μέχρι σήμερα η εν λόγω δραστηριότητα εκτελούταν εσωτερικά από την Τράπεζα Παρακαταθηκών.

Σε σχέση με το ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται σε άλλες χώρες, το τμήμα BFF Insights θα συντονίζει την τριμηνιαία ανάλυση της εταιρείας, διαθέσιμη στην αγγλική και ισπανική γλώσσα, η οποία έχει ως στόχο τη μελέτη των μακροοικονομικών τάσεων οι οποίες επηρεάζουν την κεντρική κυβέρνηση και τις αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας. Η εν λόγω ανάλυση δεν αφορά μόνο τις τοπικές εταιρείες, αλλά και ξένους οργανισμούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ισπανική αγορά.

Σε διεθνές επίπεδο, το τμήμα BFF Insights θα αναλάβει επίσης την υλοποίηση του ετήσιου Healthcare Report, το οποίο φέτος εκδόθηκε για τέταρτη χρονιά σε συνεργασία με το Farmafactoring Foundation. Η εν λόγω έρευνα, διαθέσιμη στην αγγλική αλλά και στην πολωνική γλώσσα, πραγματοποιήθηκε με στόχο την καταγραφή των προκλήσεων και των ευκαιριών που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ιδιαίτερης φύσης των συστημάτων υγείας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η BFF διατηρεί δραστηριότητα.

Επιπλέον, το τμήμα BFF Insights θα πραγματοποιεί έρευνες και αναλύσεις σχετικά με τη διαχείριση φορολογικών κινδύνων με στόχο την υποστήριξη των πελατών τραπεζών.

Η Caterina Della Mora, Director, Investor Relations, Strategy, and M&A του Ομίλου BFF Banking Group, επικεφαλής επίσης του νέου τμήματος δήλωσε σχετικά: «Το τμήμα BFF Insights ιδρύθηκε με γνώμονα έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να παρέχει σε όλα το ενδιαφερόμενα μέρη – εσωτερικά και εξωτερικά κοινά – την εμπειρία που έχει συγκεντρώσει η τράπεζά και οι  εξειδικευμένοι συνεργάτες της στα 37 χρόνια λειτουργίας της και παράλληλα να μοιραστεί με το κοινό τη γνώση και την ικανότητα ερμηνείας των δεδομένων. Με την έναρξη λειτουργίας του τμήματος BFF Insights, ενισχύουμε περαιτέρω τις λειτουργικές μας δυνατότητες, και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε προληπτικά στις ανάγκες των πελατών μας και να εδραιωθούμε ως πολύτιμος συνεργάτης στην ανάλυση δεδομένων που είναι χρήσιμα για την υλοποίηση της στρατηγικής τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr