Ασυλο ΕΛΠΕ

Ενεργειακή αυτονομία έχει πλέον το Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων, του Ασύλου Ανιάτων, καθώς παράγει το σύνολο της ενέργειας που χρειάζεται για να λειτουργήσει με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος. Η εγκατάσταση έγινε με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και το  Άσυλο μπορεί πια να αξιοποιεί στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια για να είναι ενεργειακά αυτόνομο και ταυτόχρονα να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής 100KWp

Μετά από αίτημα της Διοίκησης του Ασύλου Ανιάτων, ο Όμιλος ΕΛΠΕ ανταποκρίθηκε θετικά και προχώρησε σε μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής 100KWp, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ενεργειακών δαπανών του Ιδρύματος καθώς και στην εξοικονόμηση χρηματικών πόρων ύψους €12.000σε ετήσια βάση, με τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού.

Ο έλεγχος και η πιστοποίηση του συστήματος πραγματοποιήθηκε δωρεάν από την TUV Austria Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας.

Ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών

Η Πρόεδρος του Ασύλου, κυρία Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε σχετικά: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Όμιλο ΕΛΠΕ για τη χορηγία του συστήματος η οποία συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλουμε καθημερινά για την άρτια λειτουργία του Ιδρύματος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιθαλπόμενων και την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών μας.

Επίσης, ευχαριστούμε την TUV Austria Hellas, που προσέφερε τις υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης του φωτοβολταϊκού συστήματος. Είμαστε υπερήφανοι που κερδίζουμε συνεχώς την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που συμβάλλουν όλο και περισσότερο στην στήριξη του Ασύλου και του κοινωνικού του έργου που επιτελεί» .

Το Ασυλο Ανιάτων είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr