«Σκυλοκαυγάς» μεταξύ πολεμικών πλοίων της Ρωσίας και των ΗΠΑ εξελίχθηκε -ευτυχώς, χωρίς κλιμάκωση- στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ρωσικό αντιτορπιλικό εντόπισε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ το οποίο έπλεε παράνομα μέσα στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και το «έδιωξε» από την περιοχή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S. McCain, παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα «στις 06:17 ώρα Μόσχας σήμερα» (σ.σ. στις 05:17 ώρα Ελλάδας), προτού το προειδοποιήσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Ναύαρχος Βιναγκράντοφ.

Κατά την ίδια πηγή, το αντιτορπιλικό USS John S. McCain μπήκε «δύο χιλιόμετρα» στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Κόλπου του Πέτρου του Μέγα. Αφού αποχώρησε, δεν έκανε νέα προσπάθεια να εισέλθει στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας.

Το αντιτορπιλικό John S. McCain πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis, πυραύλους Κρουζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους, ανθυποβρυχιακούς πυραύλους και οπλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας.

Η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο πως το ίδιο αμερικανικό πολεμικό παραβίασε επίσης τα κινεζικά χωρικά ύδατα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: economico.gr