Έντονη αντίδραση

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε το νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα, χαρακτήρισε τους Έλληνες ποταπούς!

«Διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου για τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος δήλωσε πως «οι Έλληνες ήταν και είναι ποταποί» καθώς και ότι «ρίξαμε τους άπιστους στη θάλασσα το 1922».

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου δήλωσε:

«Ο κ. Ερντογάν έχει επιλέξει να διαστρεβλώνει την ιστορία, για να εξυπηρετήσει τον αναθεωρητισμό του. Η Ελλάδα αντίθετα, στη μακραίωνη πορεία της, γράφει ιστορία. Ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι, αφού η Ελλάδα διαπρέπει με τον πολιτισμό της και τα επιτεύγματά της. Η Ελλάδα, όποτε χρειάζεται, γνωρίζει άριστα να υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα δίκαιά της».

Το νέο παραλήρημα του Ερντογάν 

Σε ένα νέο του παραλήρημα, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής, κατά την  ομιλία του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κιουτάχεια. Χαρακτήρισε  τους Έλληνες «άπιστους» και «ποταπούς», ακόμη και σήμερα και επανέλαβε τις απειλές του.

«Όταν υποχωρούσε ο εχθρός έκαψε όλες τις πόλεις μας, απ’ όπου περνούσε, αυτό το βλέπουμε σαν απόδειξη του άθλιου χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς είναι και σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτός ο λαός με την καρδιά του γεμάτη πίστη έριξε τους άπιστους στην θάλασσα στην Σμύρνη», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr