Οικονόμου ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, δια μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento», του γνωστού και μη εξαιρετέου Κώστα Βαξεβάνη, σχετικά με «λίστα» ατόμων —από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ως τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού και την… Εύα Αντωνοπούλου, δημοσιογράφο και σύζυγο του τέως επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα — που υποτίθεται ότι ήταν στόχοι ενός κυκλώματος υποκλοπών.

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, μολονότι στο εν λόγω δημοσίευμα «πλεονάζουν οι αφηγήσεις», αλλά «απουσιάζουν τα στοιχεία». O ίδιος δε, κάνοντας λόγο για «τυφλοπόντικα» και «εθνικό συκοφάντη» και αφού συνδέει το δημοσίευμα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ύφος του «Μακελειού», αναρωτιέται «ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του κ. Οικονόμου για το θέμα του «Documento» ήταν η ακόλουθη:

«Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

»Οταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

»Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα «Μακελειό»). Εκείνος που οι “αποκαλύψεις” του προαναγγέλλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.

»Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο.

»Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της. Η ελληνική Πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος».

Με βάση το πρωτοσέλιδο του «Documento», εκτός από τον κ. Δένδια, τον κ. Σαμαρά, το ζεύγος Κικίλια και το ζεύγος Αντωνοπούλου – Αρκουμανέα, παρακολουθούνταν το ζεύγος Αδωνι Γεωργιάδη – Ευγενίας Μανωλίδου, o πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η βουλευτής Ολγα Κεφαλογιάννη, ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο σατιρικός ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος κ.ά.

Αντίδραση Δένδια

Σε μια πρώτη αντίδραση, «κύκλοι» του κ. Δένδια, επεσήμαναν τα εξής σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδα Documento: «Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr