Έως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας θα εμφανιστεί στο Taxisnet το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

Έως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας θα εμφανιστεί στο Taxisnet, ως οφειλή στον προσωπικό λογαριασμό των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας – 300.000 περίπου άνω των 60 ετών – το διοικητικό πρόστιμο των 50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν έως τις 17 Ιανουαρίου 2022, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Ειδικά για τον μήνα Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, το πρόστιμο δεν θα βεβαιωθεί σε όσους εξαιρέθηκαν για λόγους υγείας κατόπιν απόφασης της ειδικής επιτροπής που εξέτασε το σχετικό αίτημά τους, στους άνω των 96 ετών και σε όσους δεν είναι φορολογικά ενεργοί την τελευταία 3ετία.

Άγνωστο το εργασιακό μέλλον 4.700 ανεμβολίαστων υγειονομικών

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή των αποφάσεων σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον τελούν περίπου 4.700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Εως τις 31 Μαρτίου θα παραμείνουν σε αναστολή εργασίας και εν συνεχεία είτε θα υπάρξει παράταση αυτού του καθεστώτος –για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία– είτε θα τεθούν εκτός ΕΣΥ, κάτι που εισηγείται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για το θέμα αυτό θα ληφθεί σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας χθες στη Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να υλοποιήσει μία τέτοια απόφαση, ενώ αρνήθηκε τον όρο «απόλυση» σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς. Οπως είπε, «απόλυση είναι όταν διακόπτω τη συνεργασία με κάποιον. Οταν πάω στους υγειονομικούς και τους λέω, προκειμένου να παρέχετε υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να είστε εμβολιασμένοι, δεν έχω απολύσει κανέναν, έχω θέσει μια προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών. Αν κάποιος επιλέξει να μην τηρήσει αυτή την προϋπόθεση, αυτός επιλέγει να μη μείνει στο σύστημα υγείας. Είναι έλλειψη μιας προϋποθέσεως, η οποία τίθεται προφανώς για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τεχνικά είμαστε έτοιμοι, από τη στιγμή που αυτή θα είναι η απόφαση του υπουργού Υγείας, το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να την υλοποιήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr