επέμβαση του στρατού σχεδίαζε ο Τραμπ

“Απίστευτη” θεωρεί τη μεγάλη ήττα που υπέστη ο πρόεδρος Τραμπ στις εκλογές. Σε βαθμό που να αποδέχεται εξτρεμιστικές προτάσεις για… επέμβαση του στρατού στις πολιτείες που κέρδισε οριακά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, με σκοπό να επαναληφθούν οι εκλογές υπό την προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, τουλάχιστον αν πιστέψουμε το Αμερικανικό περιοδικό Forbesπου στη διαδικτυακή του έκδοση ισχυρίζεται ότι:

  • Ο (απερχόμενος) Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε υπό συζήτηση μια επικίνδυνη ιδέα του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με την οποία, οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις πολιτείες που κέρδισε οριακά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, με σκοπό να διεξαχθούν εκ νέου οι εκλογές. (ρεπορτάζ : Nicholas Reiman)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λευκό Οίκο,  ο πρόεδρος έβαλε στο τραπέζι με τους ανώτερους συμβούλους του την ιδέα του Φλιν για επέμβαση του στρατού, γεγονός που δημιούργησε πανικό στους Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι σύμβουλοι του Τραμπ απέρριψαν τη συγκεκριμένη ιδέα, όπως και άλλες περιθωριακές προτάσεις που ο Αμερικανός πρόεδρος φέρνει συχνά στο τραπέζι αρνούμενος να διαχειριστεί την εκλογική ήττα του.

“Τον Μπάιντεν βοήθησαν οι… κομμουνιστές και ο πεθαμένος Τσάβες

Στη συνάντηση αυτή , μάλιστα, ο Τραμπ ανέφερε στους συμβούλους του ότι, μετά την επέμβαση του στρατού,  σκέφτεται να θέσει επικεφαλής των ερευνών για εκλογική απάτη τη νομική σύμβουλο, γνωστή για τις απόψεις συνωμοσιολογίας, Σίντνεϊ Πάουελ, η οποία υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές με τη βοήθεια των κομμουνιστών και του -εκλιπόντος από το 2013- Ούγκο Τσάβες! Η ομάδα νομικών του Τραμπ έχει δημοσίως αποστασιοποιηθεί από τις απόψεις της Πάουελ.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες (axios.com) , κορυφαίοι και πιστοί στον Τραμπ σύμβουλοι έχουν απογοητευτεί από τον πρόεδρο, ο οποίος δείχνει προτίμηση σε ιδέες όπως του Φλιν. Μάλιστα, ένας σύμβουλος του Τραμπ φέρεται να είπε πως “ο πρόεδρος ξοδεύει τον χρόνο του μιλώντας με ανόητους υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας, οι οποίοι δημοσίως λένε ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο αν κηρύξει στρατιωτικό νόμο”.

Πηγή: economico.gr