Την πρόθεσή της να επενδύσει 100 εκατομύρια στην Ελλάδα για την παραγωγή οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπογράφει με τον πιο επίσημο τρόπο η γερμανική εταιρία (Ολλανδικών συμφερόντων) Next e.go SE με το Enterpise Greece.

Η Επιστολή πρόθεσης συνεργασίας, για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα “παραδοθεί” σήμερα στις 13.00 , παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε διαδικτυακή εκδήλωση, κατά την οποία το “παρών” θα δώσουν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Next e.go SE Ulrich Hermann, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, κ.ά.

Το 2023 το πρώτο  ηλεκτρικό αυτοκίνητο… ελληνικής υπηκοότητας

Η γερμανική εταιρεία, ενδιαφέρεται να δημιουργήσει στη χώρα εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το Μ.O.U. θέτει σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Next e.go θα έχει καταλήξει σε ποια περιοχή θα κάνει την επένδυσή της, προκειμένου το Enterpise Greece να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότησή της.

Ο επιχειρηματικός σχεδιασμός προβλέπει ότι το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε 24 μήνες, με την πρώτη παραγωγή να βγει  στην αγορά την Άνοιξη του 2023. Η Next e.go προγραμματίζει την παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το εργοστάσιο της Ελλάδας.

Πηγή: economico.gr