εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Μια συμφωνία για τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο που θα επέβαλε εμπάργκο στη μεταφορά του, αλλά θα καθυστερούσαν τις κυρώσεις για το πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών έτσι ώστε να κερδίσουν την Ουγγαρία και άλλα ηπειρωτικά κράτη-μέλη, φαίνεται ότι εξετάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων χθες  στο Reuters.

Θα εξαιρεθούν για κάποιοι διάστημα οι μεταφορές μέσω αγωγών

«Η ιδέα είναι να χωρίσουμε το εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου σε παραδόσεις μέσω αγωγών και θαλάσσιων μεταφορών», είπε ένας αξιωματούχος. «Οι μεταφορές μέσω αγωγών θα εξαιρούνταν για κάποιο χρονικό διάστημα για να οργανωθεί αντικατάσταση».

Ένας άλλος αξιωματούχος είπε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία από τους αντιπροσώπους των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Κυριακή και στη συνέχεια συμφωνία των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις 30-31 Μαΐου.

Η σθεναρή αντίσταση της Ουγγαρίας στις πετρελαϊκές κυρώσεις

Η σθεναρή αντίσταση της Ουγγαρίας στις πετρελαϊκές κυρώσεις – και η απροθυμία κάποιων άλλων χωρών – ανέστειλε την εφαρμογή του έκτου πακέτου κυρώσεων από τα 27 μέλη της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε επιστολή του αυτή την εβδομάδα προς τα άλλα κράτη – μέλη συνέστησε να μην επιχειρήσουν να συμφωνήσουν για το εμπάργκο πετρελαίου στη σύνοδο κορυφής ελλείψει ομοφωνίας.

Ο επικεφαλής του επιτελείου του, Gergely Gulyas, δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ότι η Ουγγαρία χρειαζόταν τριάμισι έως τέσσερα χρόνια για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αργό και πρέπει να κάνει τεράστιες επενδύσεις για να προσαρμόσει την οικονομία της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr