Ρώσοι στρατηγοί

Eπιμένουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι  διαθέτουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Ρώσοι διοικητές έχουν λάβει εντολές να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα σχέδια

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικητές στο έδαφος κάνουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ελίσσονται στους τομείς τους στο πεδίο της μάχης.

Τα παραπάνω μετέδωσε ο έγκυρος ανταποκριτής του CBS News, Ντέιβιντ Μάρτιν.

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι (οι Ρώσοι στρατηγοί) «κάνουν ό,τι θα έκαναν οι Αμερικανοί διοικητές μόλις λάβουν την εντολή να προχωρήσουν», είπε ο Μάρτιν.

Μετά από εβδομάδες προειδοποίησης ότι επίκειται ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι «είναι πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πάρει την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία. Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να επιτεθούν τις «επόμενες ημέρες».

Η Ρωσία “προχωρά” με τα σχέδια εισβολής 

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στην ίδια εκπομπή («Face the Nation») ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία «προχωρά» με τα σχέδια εισβολής, παρά τις αρνήσεις από τη Μόσχα.

«Όλα όσα βλέπουμε μας λένε ότι η απόφαση που πιστεύουμε ότι έχει πάρει ο Πρόεδρος Πούτιν να εισβάλει, προχωρά», είπε ο Μπλίνκεν.

«Έχουμε δει ότι με προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από τους Ρώσους ή τις αυτονομιστικές δυνάμεις το Σαββατοκύριακο, με ψευδείς επιχειρήσεις.

Τώρα μόλις σήμερα το πρωί ήρθε η είδηση ότι θα συνεχιστούν οι «ασκήσεις» στις οποίες συμμετείχε η Ρωσία στη Λευκορωσία με 30.000 ρωσικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι θα ολοκληρώνονταν το Σαββατοκύριακο.

Θα συνεχιστούν τώρα λόγω των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία, των εντάσεων που δημιούργησε η Ρωσία και οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζει εκεί».

ΠΗΓΗ: CBS News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr