Επιμένουν στο Κογκρέσο: «Ήρθε η ώρα να πούμε στον Ερντογάν φτάνει πια.»
Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής Κρις Πάππας

Λίγα 24ωρα πριν από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κι ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν επικαλείται ακόμη και τον Μωάμεθ τον Πορθητή για να μιλήσει για την Κωνσταντινούπολη και τη μεγάλη Τουρκία, ο Eλληνοαμερικανός βουλευτής Κρις Πάππας, υπενθυμίζει το βέτο στην Τουρκία για τα F -16:

  • «Ένας πραγματικά αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν απειλεί άλλα μέλη, όπως η Ελλάδα, με πόλεμο. Δεν μπορούμε να την επιβραβεύσουμε την κυβέρνηση Ερντογάν για την επιθετικότητά της. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια.»

Ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλά για το χτίσιμο της Μεγάλης Τουρκίας

Στο μεταξύ, μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο της τροπολογίας που θέτει αυστηρούς όρους στην αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 για την Άγκυρα,, ο Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για το χτίσιμο της Μεγάλης Τουρκίας.

Στην ομιλία του στο «Πρόγραμμα μνήμης για την Ημέρα Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας της 15ης Ιουλίου» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας στην πλατεία Σαράτσχανε, ο Ερντογάν χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και τον πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί και μίλησε το τουρκικό όραμα και το χτίσιμο μιας μεγάλης χώρας.

  • «Θα πραγματοποιήσουμε το όραμά μας του 2053. Θα γιορτάσουμε τη νίκη 1.000 χρόνων μας το 2071. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε τουρκικό έθνος, Δεν υπάρχει επιστροφή από το σημείο που φτάσαμε. Ο πρόγονός μας Μωάμεθ ο Πορθητής είχε πει “Κωνσταντινούπολη, ή θα σε πάρω εγώ ή θα με πάρεις εσύ”.
  • Ο πρόγονός μας, o Αμπτουλχαμίτ Χαν, είπε πει “αυτά τα εδάφη λαμβάνονται με αίμα και δίνονται με αίμα”. Ο Κεμάλ είπε “ή ελευθερία ή θάνατος”. Κι εμείς εδώ σήμερα εδώ λέμε ότι οπωσδήποτε θα πραγματοποιήσουμε το χτίσιμο της μεγάλης Τουρκίας».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr