Με 1.000 έως 2.000 θα ενισχυθούν το Νοέμβριο και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, με την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και θα κληθούν να επιστρέψουν το 50% σε μία πεντετία. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ισχύει ο υφιστάμενος  μαθηματικός τύπος με κατώτατο όριο τις 2.000 ευρώ.Η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει το ποσόν των 1,6 δισ. ευρώ σε δύο κύκλους επιστρεπτ΄ρας προκαταβολής τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Στους νέους κύκλους θα καλυφθούν και επιχειρήσεις με ή χωρίς εργαζόμενους, με ή χωρίς ταμειακή μηχανή, ακόμα και νέες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί εντός του 2020 και μέχρι σήμερα εξαιρούνταν.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή έρχεται να υποκαταστήσει στις ατομικές επιχειρήσεις το επίδομα των 534 ευρώ, το οποίο θα συνεχίσει να χορηγείται σε εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής, με το δημόσιο να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών και τους εργοδότες να δεσμεύονται από ρήτρα μη απολύσεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, και στους δύο νέους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται. Οι συνολικές ενισχύσεις έως το τέλος του έτους υπολογίζονται στα 5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

Πηγή: economico.gr